Enjeksiyon Sistemi Su Yalıtımı Nedir?
Enjeksiyon sistemi su yalıtımı tüm yapı ve inşaatlarda kullanılan bir tekniktir. Günümüzde oldukça sık kullanılan bir yalıtım modeli olmak ile birlikte enjeksiyon gibi farklı teknikler aracılığıyla kolaylıkla uygulanabilmektedir. Enjeksiyon sistemi, çatlak ve boşluk bulunan alanların doldurulmasında yardımcı olmaktadır.
İki ve tek bileşenli olmak üzere iki çeşide ayrılan su yalıtımı maddesi solventsiz olarak hazırlanmaktadır. İçeriğinin çevre dostu olmasının yanı sıra insan sağlığına zarar vermeyen bir özelliğe sahiptir. Tüm bunların dışında enjeksiyon sistemlerinin yapılara uygulanması ile yapı içinde nemlenme, küflenme ve rutubet oluşması gibi durumların önüne geçilmektedir.
Açık alanların yağmur ve kar gibi hava koşullarından etkilenmesi sebebiyle yapı içi su sızma şeklindeki olumsuzluklar yaşanabilmektedir. Bu durumu önlemek adına beton teras su yalıtımı gibi su ile temasta olan zeminlerde yalıtım tekniklerinin uygulanması gerekmektedir.
Poliüretan Enjeksiyon Makinesi Ne İşe Yarar?
Enjeksiyon sistemi su yalıtımı işlemleri için özel bir makine kullanılmaktadır. Poliüretan enjeksiyon makinesi basınçlı bir şekilde zemin yüzeylerine, çatlak ve boşluklu alanlara poliüretan maddesi uygulamaktadır. Böylelikle su yalıtımı sağlanmaktadır.
Poliüretan enjeksiyon su yalıtımı çağımızın en pratik ve en etkili izolasyon tekniklerindendir. Bu makinenin ucuna takılan aparatlar ile görünemeyen en dip ve derin yerlere şiddetli püskürtme aracılığıyla yalıtım yapılmaktadır. Beton yapıların içerisinde basınçla gönderilen poliüretan, boşlukları doldurarak yalıtımı sağlamaktadır.
Tünel, köprü, bina ve benzer pek çok alanda ayarlanabilen basınç özelliğine sahip enjeksiyon makinesi ile işlemi uygulama daha kolay yapılmaktadır. Düşük ve yüksek devir hızı performansta etkilidir. Su yalıtımı uygulamalarında en çok tercih edilen ürün de poliüretan maddesi ve poliüretan enjeksiyonlarıdır.
Enjeksiyon Sistemi Su Yalıtımı Özellikleri Nelerdir?
Enjeksiyon su yalıtımı, poliüretan maddenin yapıları koruması ve uzun yıllar boyu kullanılmasını sağlamaktadır. Enjekte edilen ürünün tepkimeye girerek farklı nitelikler göstermesi ile hem kişilere hem de yapılara kolaylık sağlamaktadır. Bu ürünün diğer özellikleri ise şu şekildedir:
- Esnek yapıya sahip olması ile boşlukları doldurur, çatlaklıkları giderir.
- İki ve tek bileşenli olmak üzere çeşidi bulunmaktadır.
- Solvent içermemektedir.
- Su teması halinde şişerek sızıntıyı önler.
- Poliüretan enjeksiyon, su teması gerçekleşince 15 kat kadar genleşir.
Enjeksiyon Sistemi Avantajları Nedir?
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte çatı katı ve terası bulunan evlerde telaş artmış bulunmaktadır. Teraslarda su yalıtımı için hangi yöntemler kullanılır, hangi madde ile alt kata sızıntı engellenir gibi sorular sıralanmaktadır. Tam da bu durumlar için poliüretan enjeksiyon iş görmektedir. Poliüretan enjeksiyonunun su yalıtımındaki avantajlarına bakacak olursak;
- Bina içi akma, tavan kabarması ve lekelenme gibi durumları önlemektedir.
- Enjeksiyon sistemi su yalıtımı ile yapılar daha güvenilir olmaktadır.
- Nem, rutubet ve küflenmeyi önlemektedir.
- Basınç yardımıyla kolay bir şekilde uygulanmaktadır.
- Su ile en ufak temasta şişerek yapıların zarar görmesinin önüne geçmektedir.
Enjeksiyon Sistemi Su Yalıtımı Nasıl Uygulanır?
Firmamız, poliüretan enjeksiyon uygulaması konusunda alanında deneyimli ve usta kişiler ile çalışmaktadır. Her türlü yapı ve inşaları deneyimleyen, tüm olasılıkları düşünen kişilerin teknik bilgileri sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde enjeksiyon uygulamaları yapılmaktadır.
Beton yer ve duvarlara 30 cm aralıklar ile açılan küçük deliklere enjeksiyon aparatları yerleştirilir. Bu enjeksiyonlar 45 derecelik eğim ile deliklere yerleştirilir. Bu deliklere hava verilerek toz, kir ve artık parçalar arındırılır. Temizlenen bu alanlara poliüretan maddesi sıkılarak yalıtım aşamasına geçilir.
Poliüretanın enjeksiyon işleminin bittiğini, dübellerden çıkan poliüretan maddesi ile anlamak mümkündür. Bu aşamadan sonra enjekte edilen poliüretanın su ile teması sonrasında şişmesi beklenmektedir. Suyun değmesi ile 30 – 60 saniye içerisinde madde şişerek su yalıtımı özelliği gösterecektir. Şişen poliüretan sayesinde su dışarıya atılarak en ince çatlak ve boşlukları dahi poliüretan tıkamaktadır.
Poliüretan Maddesi Kullanım Alanları Nerelerdir?
Enjeksiyon sistemi su yalıtımı kullanım alanları yalnızca inşaat sektöründe yer almamaktadır. Geniş bir sektöre geniş bir pencereden bakmaktadır. Bu sektörler; mobilya, ayakkabı, tekstil, nakliye ve çeşitli elektronik cihaz üretim yerleridir. Tüm bunların dışında su yalıtımı amacıyla tercih edilen poliüretan maddesi kullanım alanları şu şekildedir:
- İç ve dış cephe izolasyonu
- Soğuk hava depoları
- İnşaat temel perde sistemleri
- Çatı, teras, balkon ve üzeri açık zeminler
- Boru ve kanallar
- Havuz, yat, tekne, tünel ve köprü
- Konteyner ve baraka gibi yerlerde enjeksiyon sistemi kullanılmaktadır.
Enjeksiyon Su Yalıtımı Fiyatları
Poliüretan enjeksiyon fiyatları sarfiyata göre belirlenmektedir. Yapının inşasında kullanılan malzemelerin kalitesi ile enjeksiyon işleminin ne şekilde yapılacağı ve ne kadar uygulanacağı belirlenmelidir. Bunun için ise ön gözlem yapılarak alan taraması sonucu elde edilir.
Enjeksiyon sistemi su yalıtımı hangi noktalara uygulanmalıdır, ne kadar derinlikte ve hangi basınçta bir uygulama yapılmalıdır, gibi detaylar araştırılarak net bir işlem tutarı ortaya çıkmaktadır. Çatlak, boşluk ve kılcal alanların sayısı ve kullanılacak malzemenin miktarına göre fiyat belirlenmektedir.
Enjeksiyon su yalıtımı için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Sormak istediklerinizi telefon numaramızdan ulaşarak ya da yüz yüze görüşmek için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Ön bir görüşme ile bütçenize en uygun fiyat listesi ile karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz.