trtrtr

Alifatik Boya

31.05.2024
1.141
Alifatik Boya

Alifatik Boya Nedir?

Alifatik boya ile zemin yüzeylerinin korunması reçine esaslı malzemeler aracılığı ile sağlanmaktadır. İki bileşenli reçinelerin iç ve dış mekanlarda zemin kaplamalarda faydası oldukça fazladır. Yüzeylerdeki kullanışlığın artması ile alifatik gibi boya çeşitleri pek çok alanda kullanılmaktadır.

Su yalıtım sistemlerinde sıklıkla tercih edilen alifatik tür boya son kat boya olarak uygulaması yapılmaktadır. Zemin kaplama ve zemin boyama işlemlerinin tamamlayıcı işlemi olarak bu boya türü uygulanmaktadır. Akrilik reçine tarafından sağlamlaştırılan seramik, mermer ve diğer zemin türlerinin kullanımında kolaylık sağlanmaktadır.

Yüksek orandaki UV gücü, zeminlerin güneş ışığı gibi durumlardan etkilenmesini önlemektedir. Epoksilerin kuvvetli bir şekilde zemine yapışması ve boyasının atmaması için alifatik tipi boyaların kullanılması önerilmektedir.

Alifatik Hidrokarbon Boya Nedir?

Alifatik boya bileşenlerinden olan Karbon (C) ve Hidrojen (H) atom grubu ile oluşmaktadır. Bu hidrokarbon grubu ile alifatik bileşikler bir araya gelerek boya hazırlanmaktadır. Alifatik hidrokarbon reçineleri boya ve zemin kaplama malzemelerinde kullanımı tercih edilmektedir.

Yapı ve kimyasal malzemeler alanında en iyi boya türlerinden birisi olan alifatik hidrokarbon boya, sektörün değerli hammaddelerinden bir tanesidir. Yapısı gereği yüksek sıcaklık ve basınca karşı dayanıklı bir ürün olması sebebiyle fabrika ve üretim tesislerinde oldukça sık kullanılmaktadır.

Yüksek aşınım ve çeşitli kimyasal maddelere maruz kalan zeminlere uygulanan zemin kaplamalar, kullanılan alanı korumaktadır. Gelişen teknoloji ve bilim eşliğinde alifatik gibi boya türleri üretilerek ve kullanılarak dayanıklı bir zemin sağlanmaktadır.

Alifatik Poliüretan Boya Avantajları Nedir?

Alifatik boya kullanımı ile birlikte özellikle havuz ve benzeri alanlarda avantajları fark edilmektedir. Alifatik maddenin zemin kaplamalardaki avantajları ise şu şekildedir:

  • Farklı modeldeki kaplamalara son derece iyi bir şekilde yapışmaktadır.
  • İç ve dış ortama uygun bir boya türüdür.
  • Çeşitli hava koşullarına karşı dayanıklıdır.
  • Darbe, ayak trafiği ve aşınmalara karşı sağlamlığını korumaktadır.
  • Esnek yapıda bir üründür.
  • UV ışınlarına karşı zemin kaplamalarını korumaktadır.
  • Su yalıtımı imkânı sunmaktadır.
  • Temizliği kolaydır.
  • Pek çok kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır.

Alifatik Boya Kullanım Alanları Nerelerdir?

Bu boya türünün kullanım alanı olarak zemin kaplamalarının olduğu her alanı söylemek yanlış olmayacaktır. Zemin kaplamaların tercih edildiği alanlar çoğunlukla fabrika, üretim tesisleri ve ofisler olsa da alifatik gibi boya türleri daha çok su gibi sıvı yapıdaki maddelerin birebir temas halinde olduğu alanlarda kullanılmaktadır. Bu alanlar aşağıdaki gibidir:

  • Su tankları
  • Yüzme, sulama ve süs havuzları
  • Sac çatı ve benzeri levhalar
  • Çatı ve zemin kaplamalar
  • Spor sahaları
  • Seramik, mermer, epoksi ve benzer diğer zemin yüzeylerinde alifatik boya türü kullanımı mevcuttur.

Alifatik Boya Uygulaması ve Fiyatlandırılması Nasıldır?

Zemin kaplamalarda alan hesabı yapıldıktan ve kaplamaların uygulanmasından sonra alifatik cinsi boya türlerinden kaç kg kullanılacağının hesabı yapılmaktadır. Bu boya işleminin uygulama öncesinde zemin yüzeyinin incelenmesi, analiz edilmesi ve gözlemlenmesi gerçekleşmektedir.

Alifatik için aşama şeklinde boya uygulaması yapılmaktadır. Boyanın uygulanacağı alanın temizliği önceden yapılmalıdır. Bu sayede boya daha sağlam bir şekilde yüzeye yapışacaktır. Zemin yüzeyinin uzun süreli kullanımı için bu temizliğin, ortam nemliliğinin ve ısısının önemi büyüktür.

Boyanın kaç kg gideceği zemin alan hesabı ve kaç kat boya uygulanacağı ile ilişkilidir. Bu hesaplamalara göre müşterilerimize fiyat listesini sunmaktayız. Boya cinsi ve kalitesine göre fiyatlarda farklılıklar görülmektedir. Alifatik boya ve uygulama işlemleri için detaylı bilgi almak adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Hemen Ara
Yol Tarifi